Veiligheid in Lima

Is het veilig in Lima voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Lima? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Lima?

Is het veilig in Lima voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Lima?

Niemand kan het met zekerheid zeggen, want veiligheid is relatief. Lima is echter over het algemeen een veilige stad voor toeristen, met uitzondering van sommige gebieden die 's avonds laat beter vermeden kunnen worden. Zoals altijd is het belangrijk om je bewust te zijn van je omgeving en voorzorgsmaatregelen te nemen als je in onbekende gebieden reist.

Over het algemeen is Lima een geweldige stad om te voet te verkennen. Er is genoeg geschiedenis en cultuur om op te snuiven, en de lokale bevolking is warm en gastvrij. Zorg er wel voor dat je genoeg contant geld bij je hebt, want niet alle winkels accepteren creditcards. En vergeet niet te genieten van een heerlijke ceviche als je er toch bent!

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.