Eten en drinken in Moskou

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Moskou is natuurlijk de gastronomie.

Het Sokolovka Park is een groot en populair park in het centrum van Moskou. Als je op zoek bent naar een plek om te picknicken of te sporten, dan is dit de plek voor jou! Maar hoe zit het met eten en drinken? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg cafés en restaurants in het park om je de hele dag door van brandstof te voorzien.

Hier zijn een paar van onze favorieten: invoegen lijst met links naar specifieke bedrijven binnen Sokolovka Park. Russische zomers kunnen heet zijn, dus zorg ervoor dat u gehydrateerd blijft! Er is niets erger dan honger hebben EN het warm hebben, toch? Mis. Hongerig, heet, EN uitgedroogd zijn is zeker erger.

De populairste gerechten in Moskou verschillen per regio, maar de meest gangbare zijn borsjt, sjtsji en solyanka. Borsjt is een soep van bieten, aardappelen en kool. Shchi is een soep van kool en vlees. Solyanka is een soep van ingemaakte komkommers, ham en andere ingrediënten. Al deze soepen worden meestal geserveerd met zure room of yoghurt.

Dat hangt af van wat je bestelt. Als u een lekker sit-down diner in een restaurant wilt, kunt u rekenen op een prijs van ongeveer 0-0. Maar als je gewoon op zoek bent naar straatvoedsel of snacks, zullen de prijzen veel lager zijn. Een pakje kauwgom kost bijvoorbeeld ongeveer 30 roebel (50 cent), en een brood ongeveer 60 roebel (85 cent).

Als je net zoveel van eten houdt als ik, dan is Moskou de perfecte bestemming voor je volgende vakantie. Met zo'n verscheidenheid aan culinaire opties om uit te kiezen, kan iedereen hier wel iets van zijn gading vinden. Van Russische klassiekers tot internationale favorieten, er is voor elk wat wils in deze geweldige stad. En vergeet niet te genieten van een traditioneel kopje Russische thee als je hier bent - het is zeker een ervaring die je niet wilt missen!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Russisch zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.