Veiligheid in Moskou

Is het veilig in Moskou voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Moskou? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Moskou?

Is het veilig in Moskou voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Moskou?

Het is veilig in Moskou voor toeristen, zolang ze zich bewust zijn van de risico's en hun gezond verstand gebruiken.

Moskou is een grote stad, en zoals elke grote stad heeft ook Moskou zijn deel aan criminaliteit. De meeste misdaden tegen toeristen zijn echter kleine misdaden, zoals zakkenrollen en tasjesroven. Zolang je je bewust bent van de risico's en voorzorgsmaatregelen neemt om je bezittingen te beschermen, zou je veilig moeten zijn.

Enkele veiligheidstips voor toeristen in Moskou: houd je waardevolle spullen verborgen, draag geen grote hoeveelheden contant geld bij je, laat je bezittingen niet onbewaakt achter in drukke gebieden, wees je te allen tijde bewust van je omgeving en wees voorzichtig als je 's avonds laat alleen wandelt.

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.