Kaart Moskou

Als je op zoek bent naar een kaart van Moskou, zul je er geen vinden die bijzonder opwindend is. De stad is tamelijk rechttoe rechtaan, met een rasterachtige opzet en weinig belangrijke oriëntatiepunten. Maar als je wat dieper graaft, zul je ontdekken dat Moskou een verrassend complexe stad is met een rijke geschiedenis en cultuur.

Moskou is al eeuwenlang het centrum van de Russische politiek en economie. Het is dan ook geen verrassing dat zich in de stad enkele van de belangrijkste overheidsgebouwen en financiële instellingen van het land bevinden. Als je wilt zien waar de beslissingen worden genomen die de Russische samenleving vormgeven, moet je zeker een bezoek brengen aan het Kremlin en het Rode Plein.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Moskou je het beste verblijft! Ga je vooral naar Moskou om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Moskou is bijvoorbeeld Rjazanskij.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Moskou. 

Met behulp van een plattegrond van Moskou kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.