Eten en drinken in Parijs

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Parijs is natuurlijk de gastronomie.

Parijs is een stad die bekend staat om zijn eten en wijn. Of u nu op zoek bent naar een casual café of een luxe restaurant, Parijs heeft voor iedereen wat te bieden. Naast restaurants zijn er ook talloze markten waar u terecht kunt voor verse producten en Franse specialiteiten. En natuurlijk zou een reis naar Parijs niet compleet zijn zonder te genieten van heerlijke gebakjes! Hier is uw gids voor eten en drinken in Parijs.

De meest populaire gerechten in Parijs zijn meestal de eenvoudigste. Er is iets met de Franse culinaire traditie dat eenvoud en terughoudendheid waardeert, en dit wordt weerspiegeld in het eten.

Enkele van de meest populaire gerechten in Parijs zijn bouillabaisse, steak frites, ratatouille, en crêpes. Al deze gerechten zijn relatief eenvoudig, maar ze zijn allemaal zeer smaakvol en heerlijk. Als u op zoek bent naar een voorproefje van de authentieke Franse keuken, moet u zeker een van deze gerechten proberen.

Als je op een budget zit, kun je zeker betaalbaar eten vinden in Parijs. Er zijn genoeg goedkope bistro's en cafés waar je voor minder dan 10 euro een fatsoenlijke maaltijd kunt krijgen. Echter, als je wilt eten als een echte Parijzenaar, wees dan bereid om iets meer uit te geven. Je kunt makkelijk 20-30 euro uitgeven voor een maaltijd in een leuk restaurant.

En vergeet natuurlijk de zo belangrijke wijn niet! Een goede fles kost je zo'n 15-20 euro. Al met al kun je dus verwachten dat je zo'n 40-50 euro per dag uitgeeft aan eten en drinken als je relatief goed eet in Parijs.

Als je net als ik van eten houdt, dan is Parijs de perfecte bestemming. Het maakt niet uit wat je smaak of verlangen is, je kunt iets vinden om je eetlust te stillen in deze stad van gastronomische hoogstandjes. Met zo'n verscheidenheid aan restaurants en keukens is het moeilijk om niet iets te vinden dat uw smaakpapillen zal bevallen. Eet smakelijk!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Frans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.