Eten en drinken in Plovdiv

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Plovdiv is natuurlijk de gastronomie.

Plovdiv is een van de grootste en populairste steden van Bulgarije. Als toerist wil je de beste plekken vinden om te eten en te drinken terwijl je in de stad bent. Deze gids helpt je daarbij! We laten je kennismaken met enkele van de beste restaurants en cafés in Plovdiv, zodat je optimaal van je tijd hier kunt genieten. Bedankt voor het lezen!

De populairste gerechten van Plovdiv zijn ongetwijfeld de traditionele Bulgaarse gerechten. Er is hier een gerecht voor iedereen, of je nu in de stemming bent voor gegrild vlees, zeevruchten, of zelfs vegetarische opties. Enkele van de populairste gerechten zijn Shish Kebap, Gyuvetch, Tarator soep, en Banitsa.

Als u op zoek bent om te proberen een aantal van de lokale smaken, zeker om een van deze platen te bestellen en te genieten!

Dat hangt af van wat u wilt eten. Je kunt alles vinden, van goedkoop Bulgaars eten tot duurdere Italiaanse en Franse restaurants.

Als u op zoek bent naar een goedkope maaltijd, kunt u naar een lokaal restaurant gaan en een traditioneel Bulgaars gerecht zoals Shish Kebap of Banitsa krijgen voor ongeveer 5-10 leva (2,50-5 USD). Als u op zoek bent naar iets duurders, kunt u naar een Italiaans restaurant gaan en een pizza krijgen voor ongeveer 20 leva (10 USD).

En als u het beste van twee werelden wilt, kunt u naar een internationaal restaurant gaan en een Indiase curry krijgen voor ongeveer 30 leva (15 USD).

Als je een foodie bent en nog niet in Plovdiv bent geweest, markeer het dan op je lijstje van plaatsen om naartoe te gaan. Deze charmante stad heeft voor elk wat wils, van de internationale keuken tot traditionele Bulgaarse gerechten. En als je hier niet kunt vinden wat je zoekt, is de kans groot dat je het nergens zult vinden.

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Bulgaars zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.