Kaart Plovdiv

Als je wilt weten hoe de plattegrond van Plovdiv eruitziet, dan kom je aan je trekken! Deze stad in Bulgarije is absoluut adembenemend, en de plattegrond is een waar kunstwerk. Elke straat, elk gebouw en elke hoek is zorgvuldig gepland.

In het centrum van de stad vind je prachtige oude gebouwen en kronkelige straatjes. De Hindoetempel aan de ene kant van de stad is een prachtig gezicht, en aan de andere kant staat het Romeinse stadion waar ooit wagenrennen plaatsvonden. Als u verder loopt, komt u uiteindelijk bij het oude amfitheater waar tot op de dag van vandaag concerten en toneelstukken worden gehouden.

Plovdiv is echt een stad die voor elk wat wils heeft.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Plovdiv je het beste verblijft! Ga je vooral naar Plovdiv om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Plovdiv is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Plovdiv. 

Met behulp van een plattegrond van Plovdiv kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.