Eten en drinken in Suva

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Suva is natuurlijk de gastronomie.

Waar eten is, is drinken. En waar drank is, is gezelligheid! Als het gaat om eten en drinken in Suva, de Fijische hoofdstad, vind je aan beide geen gebrek. Van restaurants aan het water tot bruisende uitgaanswijken, Suva heeft voor elk wat wils op het gebied van grub en swill. Dus pak een hapje en een drankje, en maak je klaar om een van de meest bruisende steden van de Stille Zuidzee te verkennen!

(Optioneel fotobijschrift: Op de promenade langs het water in Suva vind je vele restaurants die plaatselijke lekkernijen serveren.) Suva is zeker geen nieuwkomer op culinair gebied. In feite staat de stad al lang bekend om zijn gevarieerde en heerlijke eetmogelijkheden. Van traditionele Fijiaanse kost tot internationale gerechten, er is in Suva voor elk wat wils. Hier zijn maar een paar van de populairste gerechten die je in deze bruisende stad kunt vinden: Rourou ia lusi masima: Dit gerecht bestaat uit veel verse groenten gestoofd in kokosmelk - een echte Fijiaanse klassieker; Verse zeevruchten: Als eilandbestemming is het geen verrassing dat Suva over de meest verse en verrukkelijke zeevruchten beschikt.

Hoewel de kosten van levensonderhoud in Suva niet zo laag zijn als in sommige andere delen van Fiji, zijn ze nog steeds relatief betaalbaar. Een typische maaltijd uit een restaurant kost je ongeveer FJ$ 10 - 15 (US$ 5 - 7), terwijl een heel lekkere maaltijd rond de FJ$ 25 (US$ 12) zal liggen. Als je thuis kookt, verwacht je ongeveer FJ$ 40 - 50 per week aan boodschappen uit te geven voor een alleenstaande, of FJ$ 80 - 100 voor een gezin van vier.

Natuurlijk hangt dit allemaal af van je eetgewoonten - als je iemand bent die graag vaak uit eten gaat of van duurdere levensmiddelen houdt, zullen je kosten hoger zijn. Maar over het algemeen is het eten in Suva betaalbaar.

Als je van eten houdt en op zoek bent naar een nieuwe bestemming om te verkennen, moet Suva zeker bovenaan je lijstje staan. Met zo'n overvloed aan heerlijke gerechten in de aanbieding, is het geen wonder dat deze stad snel een populaire toeristische bestemming aan het worden is. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van je culinaire avontuur!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Fijisch zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.