Veiligheid in Suva

Is het veilig in Suva voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Suva? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Suva?

Is het veilig in Suva voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Suva?

Suva is over het algemeen veilig voor toeristen. Maar zoals in elke stad is het belangrijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen om jezelf te beschermen tegen kleine criminaliteit en oplichting.

Enkele tips om veilig te blijven in Suva:

Vermijd om 's nachts alleen rond te lopen. Blijf in drukke gebieden en neem een taxi als u 's nachts ergens naar toe moet. Wees u bewust van uw omgeving en wantrouw iedereen die u probeert af te leiden of die overdreven vriendelijk lijkt. Houd uw bezittingen achter slot en grendel en laat ze niet onbeheerd achter op openbare plaatsen. Zorg dat u niet te veel contant geld bij u hebt en berg uw waardevolle spullen goed op. Als je ooit verdwaald bent of niet zeker weet waar je bent,

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.