Kaart Barcelona

Het ziet eruit als een prachtige zonovergoten kuststad met kronkelende straatjes, prachtige architectuur en veel plaatsen om te verkennen. Barcelona ligt aan de noordoostelijke kust van Spanje, grenst aan de Middellandse Zee en kan bogen op meer dan 2000 jaar geschiedenis. Van een klein Romeins dorp tot een bruisende metropool vandaag de dag, Barcelona is een van de meest geliefde steden van Europa.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Barcelona je het beste verblijft! Ga je vooral naar Barcelona om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Barcelona is bijvoorbeeld Poblenou.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Barcelona. 

Met behulp van een plattegrond van Barcelona kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.