Kaart Brasov

Brasov is een stad in het zuidoosten van Roemenië. Het is het administratieve centrum van het district Brasov en een van de grootste steden van het land. De kaart van Brasov toont de ligging van de stad ten opzichte van de rest van Roemenië. De stad ligt ten oosten van Boekarest, ten noorden van Pitesti, en ten westen van Targu Mures. Brasov heeft een bevolking van ongeveer 294.397 mensen

Op de plattegrond van Brasov zijn ook de verschillende wijken te zien, elk met zijn eigen unieke karakter. De Oude Stad (Straduinta) is de thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden, waaronder de Zwarte Kerk, die een van de grootste gotische monumenten in Europa is.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Brasov je het beste verblijft! Ga je vooral naar Brasov om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Brasov is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Brasov. 

Met behulp van een plattegrond van Brasov kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.