Kaart Seoul

De kaart van Seoul is een fascinerende conglomeratie van oude en moderne architectuur, gelegen binnen de natuurlijke contouren van de omringende bergen en rivieren. Een bewijs van Seoul's steeds groeiende economie en status als een van 's werelds toonaangevende metropolen, is het stadsbeeld voortdurend in ontwikkeling - met nieuwe hoogbouw en winkelwijken die elk jaar oprijzen.

Als u ooit in de stad bent, zorg er dan voor dat u een aantal van deze iconische bezienswaardigheden bekijkt zoals de Gyeongbokgung Palace. Dit majestueuse paleis dateert uit de 14e eeuw en is een van de best bewaarde koninklijke locaties in heel Korea.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Seoul je het beste verblijft! Ga je vooral naar Seoul om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Seoul is bijvoorbeeld Seongsu-dong.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Seoul. 

Met behulp van een plattegrond van Seoul kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.