Veiligheid in Seoul

Is het veilig in Seoul voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Seoul? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Seoul?

Is het veilig in Seoul voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Seoul?

Het is veilig in Seoul voor toeristen, zolang ze voorzichtig zijn en hun gezond verstand gebruiken. Natuurlijk zijn sommige delen van de stad gevaarlijker dan andere, maar als je een beetje weet waar je het beste kunt vermijden, is het voor toeristen geen probleem om veilig rond te reizen in Seoul.

Enkele tips om veilig te blijven in Seoul: probeer geen grote hoeveelheden contant geld bij u te dragen, wees u te allen tijde bewust van uw omgeving, en laat uw spullen niet onbewaakt achter in drukke gebieden. Als u verdwaald bent of zich onveilig voelt, zoek dan hulp bij een plaatselijke bewoner of een van de vele politieagenten die in de straten van de stad patrouilleren. Een goede reis!

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.