Kaart Sint Petersburg

Dit is een kaart van Sint-Petersburg, Rusland. Zoals u kunt zien, is de stad verspreid over verschillende eilanden en schiereilanden in de delta van de rivier de Neva. Het centrum van de stad bevindt zich op het Vasiljevski eiland, terwijl de industriële districten zich op het vasteland in het noorden en oosten bevinden. Veel van de beroemde monumenten en historische plaatsen van Sint-Petersburg zijn geconcentreerd in het centrum van de stad.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Sint Petersburg je het beste verblijft! Ga je vooral naar Sint Petersburg om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Sint Petersburg is bijvoorbeeld Vladimirskij okrug.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Sint Petersburg. 

Met behulp van een plattegrond van Sint Petersburg kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.