Kaart Vancouver

De kaart van Vancouver lijkt een beetje op de kaart van Toronto - het is een reeks met elkaar verbonden meren en rivieren. Het belangrijkste verschil is dat Vancouver op een schiereiland ligt, terwijl Toronto op een eiland ligt. Dit betekent dat het water een veel belangrijkere rol speelt bij de vormgeving van het stadsbeeld van Vancouver.

Het grootste meer in Vancouver heet False Creek, en het scheidt het centrum van de rest van de stad. Er zijn een aantal bruggen over False Creek, waaronder de iconische Burrard Street Bridge. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn Stanley Park (een enorm park gelegen op een schiereiland), Granville Island (een populaire toeristische bestemming), en Mount Pleasant (de buurt waar ik ben opgegroeid!).

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Vancouver je het beste verblijft! Ga je vooral naar Vancouver om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Vancouver is bijvoorbeeld Mount Pleasant.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Vancouver. 

Met behulp van een plattegrond van Vancouver kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.