Veiligheid in Vancouver

Is het veilig in Vancouver voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Vancouver? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Vancouver?

Is het veilig in Vancouver voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Vancouver?

Ja, Vancouver is een veilige stad voor toeristen. Er zijn af en toe overvallen en berovingen, zoals in elke stad, maar de overgrote meerderheid van de mensen die Vancouver bezoeken voelen zich volkomen veilig.

Een ding om bewust van te zijn is dat er veel straatcriminaliteit is in Downtown Vancouver, dus het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen zoals niet alleen rondlopen 's nachts en geen grote hoeveelheden contant geld of waardevolle spullen bij u dragen. De beste wijken voor toeristen om in te verblijven zijn Stanley Park en Gastown, die beide relatief veilig en toerist-vriendelijk zijn.

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.