Kaart Zagreb

De kaart van Zagreb is misschien niet zo bekend als andere stadsplattegronden, maar hij is zeker de moeite waard om te bekijken! De Kroatische hoofdstad ligt in het noorden van het land en er wonen meer dan 790.000 mensen. Het stadscentrum staat vol met historische gebouwen en bezienswaardigheden, waaronder de San Marcokerk, die dateert uit de 13e eeuw.

Als u op zoek bent naar een goed uitzicht over Zagreb, ga dan zeker naar Sljeme, de heuvel die over de stad uitkijkt. Van daar kunt u helemaal tot het centrum van Zagreb en de omliggende heuvels kijken. En als u avontuurlijk bent aangelegd, kunt u zelfs wandelen of skiën op de Sljeme!

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Zagreb je het beste verblijft! Ga je vooral naar Zagreb om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Zagreb is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Zagreb. 

Met behulp van een plattegrond van Zagreb kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.