Klimaat in Chicago IL

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Verenigde Staten is Seizoensgebonden. 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Chicago IL voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Chicago IL gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Chicago IL. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Chicago? Het weer in Chicago is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Chicago weer.

Chicago heeft een gematigd klimaat met vier duidelijke seizoenen. De zomers zijn warm tot heet met gemiddelde temperaturen rond de 80; de winters zijn koud met gemiddelde temperaturen rond de 20; en de lente en herfst hebben milde temperaturen met gemiddelden rond de 60 graden.

Chicago's ligging aan de oevers van Lake Michigan matigt ook de weerpatronen, wat resulteert in iets koelere zomers en winters dan gebieden die verder van het meer liggen. De stad ervaart ongeveer 40 inches neerslag per jaar, waarvan het grootste deel valt als regen in de lente en de zomer. Sneeuw is gebruikelijk tijdens de wintermaanden, maar smelt meestal snel vanwege de milde temperaturen van Chicago.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.