Veiligheid in Chicago IL

Is het veilig in Chicago IL voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Chicago IL? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Chicago IL?

Is het veilig in Chicago voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Chicago?

Ja, het is veilig voor toeristen in Chicago. De stad is zelfs een van de meest bezochte steden van de Verenigde Staten. Je moet vooral bepaalde delen van de South Side vermijden, maar als toerist is het onwaarschijnlijk dat je je in die buurten zult wagen. De stad is de thuisbasis van musea, restaurants en winkels van wereldklasse, en niet te vergeten een adembenemende skyline aan Lake Michigan. Met meer dan 8 miljoen inwoners in Chicago en meer dan 43 miljoen toeristen die Chicago elk jaar bezoeken, zult u zeker een leuke tijd hebben met het verkennen van deze bruisende stad!

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.