Veiligheid in Willemstad

Is het veilig in Willemstad voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Willemstad? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Willemstad?

Is het veilig in Willemstad voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Willemstad?

Willemstad is een veilige toeristische bestemming, hoewel bezoekers altijd voorzorgsmaatregelen moeten nemen tegen kleine criminaliteit. De grootste veiligheidsproblemen in Willemstad hebben meestal te maken met verkeer en boten. Automobilisten moeten voorzichtig zijn bij het oversteken van de straat, omdat veel kruispunten geen verkeerslichten hebben.

En voetgangers moeten extra alert zijn bij het lopen in de buurt van het water, omdat er vaak sterke stromingen zijn. Passagiers van boten moeten ervoor zorgen dat ze zwemvesten dragen en alle veiligheidsinstructies van de bemanning opvolgen.

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.