Activiteiten in Coimbra

Of je nu op citytrip van 2 dagen in Coimbra bent of er een maand verblijft om (online) te werken en in je vrije weekend wat leuks wilt doen op zondag. Coimbra biedt jou genoeg mooie bezienswaardigheden en mogelijkheden voor excursies.

Coimbra is een stad in Portugal die wemelt van geschiedenis en cultuur. Het is ook de thuisbasis van een aantal geweldige activiteiten die zeker je bezoek onvergetelijk zullen maken. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van het rijke verleden van de stad of in spannende outdooractiviteiten, Coimbra heeft voor elk wat wils. Hier zijn vijf van de leukste activiteiten in deze charmante stad.

  1. Wandelen of fietsen langs de Mondego rivier.
  2. Ga zitten in een van de vele vierkante cafés en kijk hoe de mensen langslopen.
  3. Maak een wandeling naar de ruïnes van Convento do Christo voor een ongelooflijk uitzicht over de stad beneden.
  4. Bezoek de Praca da Republica en luister op een warme avond naar livemuziek in een van de vele bars en cafés rond het plein.
  5. Ga op een zonnige dag met vrienden of familie picknicken in Largo da Portagem.
    1. Als je op zoek bent naar een leuke en levendige stad om te verkennen in Portugal, dan is Coimbra de plek voor jou. Met tal van activiteiten om je bezig te houden, zal deze universiteitsstad je zeker weten te bekoren met haar geplaveide straten en uitzicht op de rivier. Dus ga je gang en boek je reis - we beloven dat je niet teleurgesteld zult worden!

      We hopen dat je de kans krijgt om tijdens je verblijf alles te ervaren wat deze mooie stad te bieden heeft. Wat je ook kiest om te doen, je zult zeker een geweldige tijd hebben in Coimbra! 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op. Heb jij zelf een top bezienswaardigheid in Coimbra stuur ons je tip door.