Eten en drinken in Coimbra

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Coimbra is natuurlijk de gastronomie.

Coimbra is een prachtige stad in Portugal waar je prachtige architectuur, veel geschiedenis, en heerlijk eten vindt. Als je op zoek bent naar een plek om lekker te eten of te drinken, zoek dan niet verder dan Coimbra. De stad heeft van alles, van historische cafés tot trendy wijnbars. Hier zijn enkele van de beste plaatsen om te eten en te drinken in Coimbra.

Combria is een land met een rijke en gevarieerde culinaire geschiedenis. Hoewel het onmogelijk is hier alle populaire gerechten op te sommen, zijn enkele van de populairste burek, Ćevapi, pljeskavica, en somun. Burek is een gebakje van dun deeg, gevuld met gehakt, uien en kruiden. Ćevapi zijn gegrilde gehaktworstjes die meestal geserveerd worden met uien, ajvar (een saus gemaakt van geroosterde rode paprika), en brood.

Pljeskavica is een rundvleespatje belegd met kaas en spek, terwijl somun een broodsoort is die populair is in Bosnië en Herzegovina. Geen twee gerechten zijn precies hetzelfde in Combria, en dat is een deel van wat dineren hier zo bijzonder maakt. Dat gezegd hebbende, kun je verwachten dat de meeste maaltijden in de middenklasse vallen qua prijs.

Er zijn enkele goedkopere opties verkrijgbaar, vooral street food, maar voor een sit-down maaltijd met bediening aan tafel en uitgebreidere keuzemogelijkheden kom je waarschijnlijk uit op zo'n EUR 15 - 25 per persoon. Drankjes zijn natuurlijk extra. Als je op zoek bent naar een foodie heaven, zoek dan niet verder dan Coimbra.

Je vindt hier iets om je hunkeringen te stillen, of je nu van de traditionele Portugese keuken houdt of van internationale smaken. Dus waar wacht je nog op? Boek vandaag nog je reis naar Coimbra!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Portugees zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.