Klimaat in Coimbra

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Portugal is Seizoensgebonden. 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Coimbra voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Coimbra gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Coimbra. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Coimbra? Het weer in Coimbra is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Coimbra weer.

Coimbra heeft een gematigd klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur is 18,3 graden Celsius (64,9 graden Fahrenheit). De gemiddelde maximumtemperatuur in juli, de warmste maand, is 26 graden Celsius (78,8 graden Fahrenheit). De gemiddelde lage temperatuur in januari, de koudste maand, is 3,5 graden Celsius (38,3 graden Fahrenheit).

Houdt u er rekening mee dat dit gemiddelden zijn en dat het weer van dag tot dag en van seizoen tot seizoen sterk kan verschillen. Als algemene regel geldt dat u het best verschillende soorten kleding meeneemt en voorbereid bent op zowel warm als koud weer. Neem ook zeker een paraplu mee, want het regent nogal vaak in Coimbra!

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.