Kaart Coimbra

Coimbra is een stad in midden Portugal. De Universiteit van Coimbra, een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten van Europa, is er gevestigd. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De kaart van Coimbra ziet er als volgt uit. Coimbra heeft een bevolking van ongeveer 150.000 mensen.

De stad heeft een oppervlakte van ongeveer 41 vierkante kilometer. Coimbra ligt aan de rivier de Mondego, in het district Coimbra. De rivier vormt een meander bij het stadscentrum, waarop de gebouwen van de universiteit zijn gebouwd - een icoon van de stad.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Coimbra je het beste verblijft! Ga je vooral naar Coimbra om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Coimbra is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Coimbra. 

Met behulp van een plattegrond van Coimbra kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.