Activiteiten in Krakow

Of je nu op citytrip van 2 dagen in Krakow bent of er een maand verblijft om (online) te werken en in je vrije weekend wat leuks wilt doen op zondag. Krakow biedt jou genoeg mooie bezienswaardigheden en mogelijkheden voor excursies.

Welkom in Krakau! Deze prachtige stad heeft toeristen zoveel te bieden, en we zijn verheugd om onze top vijf favoriete activiteiten met je te delen. Van het verkennen van de historische oude stad naar het genieten van het prachtige uitzicht vanaf Wawel Castle, er is voor elk wat wils in Krakau. Lees verder om meer te leren over wat deze prachtige stad in petto heeft voor bezoekers.

  1. Klim naar de top van de St. Mary's Basilica voor een prachtig uitzicht over de stad.
  2. Wandel door de oude stad en bekijk alle mooie architectuur.
  3. Bezoek het Wawel kasteel en maak een rondleiding over het terrein.
  4. Proef het beroemde bier van Krakau in een van de vele pubs of brouwerijen in de stad.
  5. Maak een dagtocht naar het concentratiekamp Auschwitz voor een ontnuchterende blik op de geschiedenis van Polen.
    1. Dus daar heb je het, onze top 5 picks voor leuke dingen om te doen in Krakau. We hopen dat je net zoveel van je tijd hier geniet als wij - het is echt een bijzondere stad. Als je de kans krijgt, bekijk dan zeker ook de andere attracties die Krakau te bieden heeft (zoals het Wawel kasteel of de Schindler fabriek), en vergeet niet om veel pierogi te eten! Hasta la vista, Krakau - tot we elkaar weerzien.

      We hopen dat je de kans krijgt om tijdens je verblijf alles te ervaren wat deze mooie stad te bieden heeft. Wat je ook kiest om te doen, je zult zeker een geweldige tijd hebben in Krakow! 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op. Heb jij zelf een top bezienswaardigheid in Krakow stuur ons je tip door.