Eten en drinken in Krakow

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Krakow is natuurlijk de gastronomie.

Krakau is een stad die toeristen zowel een rijke geschiedenis als moderne cultuur biedt. Dit artikel zal een aantal van de beste plaatsen om te eten en te drinken in de stad verkennen. Van traditioneel Pools eten tot de internationale keuken, er is voor elk wat wils in Krakau. Dus, of u nu op zoek bent naar een plek om te genieten van een maaltijd of gewoon een paar drankjes, lees verder voor een aantal aanbevelingen.

Pierogi, bigos, en kiełbasa zijn de meest populaire gerechten in Krakau. Pierogi zijn een soort knoedels die meestal gevuld zijn met aardappel, kaas of vlees. Bigos is een stoofpot die wordt gemaakt van kool en verschillende vleessoorten. Kiełbasa is een soort worst die wordt gemaakt van varkens- of rundvlees.

Dat hangt ervan af wat je eet! Als je in een sit-down restaurant wilt eten, is de gemiddelde prijs voor een maaltijd ongeveer 20-30PLN (of -8 USD). Als u bij een eetstalletje of straatverkoper wilt eten, is de gemiddelde prijs ongeveer 5PLN (of [zb_mp_Tekst],25 USD).

Krakau is een zeer betaalbare stad om te eten. In feite zijn de meeste voedselprijzen lager dan in andere grote Poolse steden, zoals Warschau en Gdansk. En vergeet niet dat Krakau een aantal van de beste restaurants van Polen heeft! Dus of je nu op zoek bent naar een goedkope hap of een dure maaltijd, je zult zeker iets van je gading vinden

Als je van eten houdt, dan is Krakau de perfecte bestemming voor jou. U zult hier iets naar uw smaak vinden, wat het ook is. Met een verscheidenheid aan restaurants en keukens om uit te kiezen, bent u er zeker van dat u een fantastische tijd zult hebben door te genieten van al het lekkers dat Krakau te bieden heeft. Eet smakelijk!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Pools zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.