Activiteiten in Valencia

Of je nu op citytrip van 2 dagen in Valencia bent of er een maand verblijft om (online) te werken en in je vrije weekend wat leuks wilt doen op zondag. Valencia biedt jou genoeg mooie bezienswaardigheden en mogelijkheden voor excursies.

De op twee na grootste stad van Spanje, Valencia, is een bruisende bestemming die voor elk wat wils biedt. Van de prachtige architectuur en het heerlijke eten tot het bruisende nachtleven en de diverse cultuur, Valencia is een geweldige plek om te bezoeken. Hier zijn vijf van de leukste activiteiten in Valencia:

  1. Verken de vele historische bezienswaardigheden van de stad, zoals de kathedraal, de Serranos Torens en de Lonja de la Seda;
  2. Proef de heerlijke keuken van de stad, met gerechten als paella, Valenciaanse stoofpot en horchata;
  3. Geniet van een ontspannen dag op een van de mooie stranden van de stad of maak een wandeling of fietstocht door de parken en tuinen;
  4. Bezoek de Stad van Kunsten en Wetenschappen - Dit unieke complex bestaat uit de Alberta IMAX-bioscoop, een operagebouw, een wetenschapsmuseum, een planetarium en een oceanografisch park;
  5. Doe een foodie tour - Valencia staat bekend om zijn keuken, dus waarom zou je niet wat van het beste dat de stad te bieden heeft verkennen tijdens een foodie tour? Hoogtepunten zijn paella proeven, de plaatselijke markten verkennen en leren hoe horchata wordt gemaakt (een traditioneel Valenciaans drankje gemaakt van tijgernoten).
    1. Valencia is een stad die veel verschillende activiteiten biedt voor toeristen. We hopen dat je de kans krijgt om ze allemaal te ervaren! Zo niet, probeer dan in ieder geval een aantal van de activiteiten die we genoemd hebben. En vergeet niet te genieten van het heerlijke weer en het heerlijke eten terwijl je hier bent. Hasta luego!

      We hopen dat je de kans krijgt om tijdens je verblijf alles te ervaren wat deze mooie stad te bieden heeft. Wat je ook kiest om te doen, je zult zeker een geweldige tijd hebben in Valencia! 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op. Heb jij zelf een top bezienswaardigheid in Valencia stuur ons je tip door.