Kaart Valencia

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Ze ligt aan de oostkust van het land, aan de Middellandse Zee. De stad heeft een bevolking van 1,5 miljoen mensen. Valencia is bekend om zijn stralende en zonnige weer, zijn mooie stranden, en zijn unieke architectuur. De oude binnenstad van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Op de kaart van Valencia zie je dat de stad in twee delen wordt verdeeld door de rivier de Turia. Het historische centrum van Valencia ligt op de rechteroever van de rivier. Hier vind je de meeste toeristische attracties van de stad, waaronder de kathedraal, la Lonja de la Seda (de Zijdebeurs), en Plaza de la Reina (het Koninginneplein).

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Valencia je het beste verblijft! Ga je vooral naar Valencia om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Valencia is bijvoorbeeld La Punta.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Valencia. 

Met behulp van een plattegrond van Valencia kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.