Eten en drinken in Valencia

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Valencia is natuurlijk de gastronomie.

Valencia is een geweldige stad voor fijnproevers. Er zijn volop restaurants en bars, en de kwaliteit van het eten is hoog. In deze post verkennen we enkele van de beste plaatsen om te eten en te drinken in Valencia. Of je nu op zoek bent naar traditioneel Spaans eten of iets meer internationaal, je vindt in Valencia zeker iets naar je smaak. Dus laten we beginnen!

Geen reis naar Valencia is compleet zonder een paar van de populairste gerechten van de stad te proeven! Paella is natuurlijk het meest bekende gerecht uit Valencia - en niet voor niets. Dit rijstgerecht, meestal gemaakt met kip, zeevruchten en groenten, is absoluut heerlijk. Als je iets hartigers zoekt, probeer dan zeker valenciana, een gerecht gemaakt met buikspek, kip en bloedworst.

En voor iets dat echt uniek is voor de streek, probeer je lechona - een langzaam gegaard speenvarken dat aan het spit geroosterd wordt en in je mond zal smelten. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je van elke hap geniet - deze gerechten mag je niet missen. Valencia is een heel betaalbare stad om in te eten.

Er zijn veel goede manieren om goedkoop aan maaltijden te komen, zoals naar studentenbars gaan of een van de vele markten van de stad bezoeken. Het belangrijkste is echter om de toeristenvallen te vermijden - die zijn meestal veel te duur. Eten in Valencia kan zo goedkoop of duur zijn als je zelf wilt, maar over het algemeen is het een heel betaalbare stad.

Als je van eten houdt, is Valencia de perfecte bestemming voor jou. Er is hier voor elk wat wils, en met het zonnige weer en de ruime straten is het de perfecte plek om rond te slenteren terwijl je van alle lokale lekkernijen proeft. En als u uw eten en drinken koel wilt houden tijdens een roadtrip of kampeertrip, hoeft u niet bang te zijn - ook daar heeft Valencia genoeg goede opties voor!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Spaans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.