Emigreren naar Hamburg

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Hamburg te emigreren.

Als u naar Hamburg wilt emigreren, zijn er een paar dingen die u eerst moet doen. Hier is een handige gids over hoe u de stap moet zetten

Ten eerste moet je een visum aanvragen. Tenzij je een geldig paspoort van een EU-land hebt, moet je een toeristenvisum aanvragen. U kunt dit doen door een aanvraag in te dienen bij het dichtstbijzijnde Duitse consulaat of de dichtstbijzijnde Duitse ambassade. Zodra je je visum hebt, boek je een vlucht naar de luchthaven van Hamburg (HAM). Van daaruit kun je met de trein of bus naar het centrum van de stad. Als je eenmaal in Hamburg bent, is het tijd om op zoek te gaan naar accommodatie.

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Nova. Ik ben een jaar geleden naar Hamburg verhuisd en ik geniet er elke minuut van. Ik ben getrouwd met de meest geweldige man ter wereld, en we hebben twee prachtige dochters. We zijn altijd onderweg en proberen nieuwe hobby's en activiteiten uit. Onze favorieten zijn fietsen, kamperen en buiten koken - maar we houden ook van lezen in onze vrije tijd.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.