Kaart Hamburg

De kaart van Hamburg ziet eruit als een rastersysteem waar veel waterwegen doorheen lopen. De stad ligt aan de rivier de Elbe en is omringd door water, wat er mede voor gezorgd heeft dat het een van de belangrijkste havens van Europa is geworden.

Een van de meest opvallende kenmerken van Hamburg is de reeks kanalen die door de stad lopen. Er zijn ook meer dan 1.200 bruggen in Hamburg, wat ertoe bijdraagt dat het een zeer begaanbare stad is. Het havenkwartier ligt in het oostelijk deel van de stad en herbergt een deel van Hamburgs oudste architectuur.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Hamburg je het beste verblijft! Ga je vooral naar Hamburg om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Hamburg is bijvoorbeeld St. Pauli.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Hamburg. 

Met behulp van een plattegrond van Hamburg kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.