Eten en drinken in Hamburg

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Hamburg is natuurlijk de gastronomie.

Ben je al eens in Hamburg geweest? Zo niet, dan mis je wat! Deze bruisende stad herbergt geweldige eet- en drinkmogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een stevige Duitse maaltijd of een smakelijk internationaal gerecht, Hamburg heeft voor elk wat wils. En vergeet het bier niet! Godzijdank zijn er in Hamburg allemaal geweldige brouwerijen - ook daar is voor elk wat wils.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van je reis naar Hamburg! Je zult er geen spijt van krijgen.

Er zijn veel populaire gerechten in Hamburg, maar enkele van de bekendste zijn Hamburger SV (een soort hamburger), Labskaus (een soort stoofpot), en Bratkartoffeln (in de pan gebakken aardappelen met spek). Bovendien zijn er veel verschillende soorten zeevruchten die populair zijn in Hamburg, zoals verse vis, garnalen, en calamari.

Wat je ook doet, ga Hamburg niet uit zonder een broodje Reuben te proberen - ze zijn wereldberoemd!

Als je straatvoedsel wilt eten, kost je dat maar een paar euro. Wil je echter in een restaurant eten, dan kost het je iets meer. In het algemeen staat Hamburg er om bekend dat het vrij betaalbaar is als het om eten gaat. Dus wat je budget ook is, je moet er iets kunnen vinden dat aan je wensen voldoet. Veel plezier!

Hamburg is een paradijs voor fijnproevers, met voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar hartige traditionele Duitse gerechten of iets meer exotisch, er is zeker een restaurant in Hamburg dat je smaakpapillen zal prikkelen. Met zijn verbazingwekkende verscheidenheid aan restaurants en eindeloze culinaire mogelijkheden, is Hamburg zeker de plek om naartoe te gaan als je van lekker eten houdt.

Heb je al de kans gehad om een van de heerlijke gerechten in deze bruisende stad te proberen? Zo niet, waar wacht je dan nog op?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Duits zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.