Emigreren naar Ko Samui

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Ko Samui te emigreren.

Ko Samui is een prachtig eiland gelegen in de Golf van Thailand. Als je op zoek bent naar een nieuwe werkplek, is het zeker een goede plek om te overwegen. Er zijn een paar dingen die je moet doen om te kunnen verhuizen. Ten eerste moet je een visum aanvragen. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de Thaise ambassade.

Zodra je je visum hebt, moet je een plek vinden om te wonen. Ko Samui is de thuisbasis van een aantal geweldige resorts en villa's, dus het vinden van een plek moet niet al te moeilijk zijn. Tenslotte moet je je in je nieuwe huis vestigen. Dit omvat het registreren voor gezondheidszorg en het openen van een bankrekening.

Onze bezoekers aan het woord:

Hallo, ik ben Jack. Ik ben twee en een half jaar geleden naar Ko Samui verhuisd met mijn vrouw en dochter. We vinden het hier geweldig - het weer is geweldig en er is altijd wat te doen.

Ik hou van zwemmen, surfen en voetballen. Ik breng ook graag tijd door met mijn familie - we gaan graag samen naar het strand of het park.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.