Klimaat in Ko Samui

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Thailand is Warm heel jaar door. 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Ko Samui voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Ko Samui gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Ko Samui. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Ko Samui? Het weer in Ko Samui is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Ko Samui weer.

Ko Samui heeft een tropisch savanneklimaat. Januari is de koelste maand met een gemiddelde temperatuur van 27 °C, terwijl april de heetste maand is met een gemiddelde temperatuur van 32 °C. Het moessonseizoen loopt van oktober tot december. Het regenseizoen loopt van mei tot september, gedurende welke periode het eiland te maken krijgt met aanzienlijke regenval.

Het regenseizoen begint in mei en duurt tot september. De gemiddelde maandelijkse neerslag bedraagt in deze periode meer dan 200 millimeter, waarbij augustus en september de natste maanden zijn met elk meer dan 300 millimeter regen.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.