Emigreren naar Ljubljana

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Ljubljana te emigreren.

Er zijn een paar verschillende manieren om naar Ljubljana te emigreren. Een mogelijkheid is om een baan in de stad te vinden en dan een verblijfsvergunning aan te vragen. Je kunt ook studeren aan een van de universiteiten in Ljubljana en dan na je afstuderen een verblijfsvergunning aanvragen. Tenslotte kunt u ook trouwen met een Sloveense burger en dan via uw echtgeno(o)t(e) een verblijfsvergunning aanvragen.

welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat je al het nodige papierwerk verzamelt en correct indient, zodat je aanvraag zo snel mogelijk behandeld kan worden. En veel succes! 🙂

Onze bezoekers aan het woord:

Hallo, ik ben Jesse. Ik ben twee jaar en 14 weken geleden naar Ljubljana verhuisd met mijn vrouw en drie kinderen. We houden van wandelen en fietsen in het prachtige Sloveense landschap.

Ik werk als software-ingenieur, maar mijn echte passie is dingen maken - of dat nu een meubelstuk van de grond af opbouwen is of met mijn kinderen een berg op wandelen. Ik zie mezelf graag als een gevat iemand, dus zeg gerust hallo als je me in de stad tegenkomt!

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.