Eten en drinken in Ljubljana

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Ljubljana is natuurlijk de gastronomie.

Als u op zoek bent naar een levendige en multiculturele stad om lekker te eten en te drinken, dan hoeft u niet verder te zoeken dan Ljubljana. Deze bruisende bestemming is de thuisbasis van een indrukwekkend scala aan restaurants, cafés en bars, die allemaal lokale en internationale gerechten serveren. Of u nu in de stemming bent voor Sloveense specialiteiten of iets meer exotisch, er is zeker een plek die aan uw smaak voldoet.

En als u het lokale nachtleven wilt verkennen, heeft Ljubljana ook genoeg opties voor u! Wat je interesses ook zijn, je zult geen moeite hebben om iets te vinden om van te smullen in deze heerlijke stad.

Als je op zoek bent naar traditionele Sloveense gerechten, ga dan naar de Centrale Markt van Ljubljana - daar halen veel van de beste restaurants van de stad hun ingrediënten vandaan. Populaire gerechten zijn idrijski žlikrofi (aardappelknoedels), bučkini nadevi (pompoenvulling), en jota (een stevige stoofpot van aardappelen, zuurkool en gerookt vlees).

Dineren in Ljubljana kan heel betaalbaar zijn - vooral als je je aan de lokale keuken houdt. Voor minder dan 10 euro heb je al een fatsoenlijke maaltijd, en zelfs een luxe maaltijd kost je niet meer dan 30 euro. Als je in een van de Michelin-sterrenrestaurants van de stad gaat eten, kun je natuurlijk wel wat meer verwachten. Maar over het algemeen is dineren in Ljubljana heel redelijk geprijsd.

Dus als je op zoek bent naar een foodie bestemming die het allemaal heeft, dan is Ljubljana de plek voor jou. Met voor elk wat wils, kun je de stad verkennen en om elke hoek nieuwe culinaire hoogstandjes vinden. En als je wat hulp nodig hebt om te beginnen, bekijk dan zeker onze lijst met de beste eetgelegenheden in Ljubljana. Smakelijk eten!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Sloveens zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.