Kaart Ljubljana

De kaart van Ljubljana is vrij eenvoudig - het is eigenlijk gewoon een raster. De stad is verdeeld in kwadranten door de rivier Ljubljanica, en elk kwadrant is verder verdeeld in wijken. De oude stad (het centrum van de stad) ligt in het noordwestelijke kwadrant, terwijl het nieuwere deel van de stad in het zuidoostelijke kwadrant ligt

Als je een kaart van Ljubljana bekijkt, zul je zien dat er veel groene ruimten zijn - parken, tuinen en bossen. Dit is een van de dingen die de stad zo leefbaar maken - er is altijd wel ergens een plek om naartoe te vluchten als je even afstand wilt nemen van het beton en asfalt.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Ljubljana je het beste verblijft! Ga je vooral naar Ljubljana om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Ljubljana is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Ljubljana. 

Met behulp van een plattegrond van Ljubljana kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.