Emigreren naar Palawan

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Palawan te emigreren.

Als u naar Palawan wilt emigreren, hebt u geluk! Het proces is relatief eenvoudig, en de regering heeft het een topprioriteit gemaakt om de overgang voor nieuwkomers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dit is wat u moet doen:

Zorg voor een paspoort en een visum. Dit kan worden gedaan via uw plaatselijke ambassade of consulaat. Zoek een baan in Palawan. Er zijn tal van mogelijkheden in de toeristische sector, of u zou kunnen kijken of u kunt werken op een van de vele boerderijen of visserijbedrijven van het eiland. Zorg dat je een verblijfplaats hebt. Veel expats kiezen ervoor om in Puerto Princesa City te wonen, maar er zijn ook genoeg kleinere steden en dorpen die betrouwbare accommodatie bieden.

Onze bezoekers aan het woord:

Hallo, ik ben Stanley. Ik ben meer dan een jaar geleden naar Palawan verhuisd en ben getrouwd met mijn mooie vrouw. We hebben samen een dochter en we houden ervan om tijd door te brengen met trektochten door de bergen, kamperen, markten bezoeken en fietsen door de stad.

Ik ben altijd in voor een goede lach en ik hou ervan om mensen te laten lachen. Dus als je ooit iemand nodig hebt om mee te praten of gewoon wat plezier wilt maken, kom dan naar me toe!

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.