Eten en drinken in Palawan

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Palawan is natuurlijk de gastronomie.

Als je op zoek bent naar een opwindende en exotische foodie bestemming, zoek dan niet verder dan Palawan. Dit schitterende Filippijnse eiland herbergt een grote verscheidenheid aan plaatselijke gerechten en smaken die je smaakpapillen zullen prikkelen. Van sappige zeevruchten tot heerlijke desserts, hier zijn enkele must-try eet- en drinkwaren in Palawan.

De populairste gerechten op Palawan zijn waarschijnlijk de visgerechten. Er is een grote verscheidenheid aan zeevruchten beschikbaar op Palawan, en de plaatselijke bevolking weet ze zo te bereiden dat ze heerlijk smaken. Enkele van de populairste visgerechten zijn garnalen gekookt in knoflook en boter, vis gekookt in azijn en sojasaus, en mosselen gestoomd met gember en scallions.

Behalve zeevruchten zijn er ook veel plaatselijke gerechten die het proberen waard zijn. Een voorbeeld is balut, een gekookt eendenembryo dat in de Filippijnen als een delicatesse wordt beschouwd. Een ander gerecht dat het proberen waard is, is dinuguan, een stoofpot van varkensvlees op smaak gebracht met bloed en azijn.

De voedselprijzen in Palawan variëren naar gelang het soort voedsel dat je zoekt. Zo zullen basisvoedingsmiddelen als rijst, noedels en fruit minder duur zijn, terwijl zeevruchten en vlees iets duurder kunnen zijn. Wat je uiteindelijk ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat de kwaliteit van het eten geweldig zal zijn en je geld waard.

Als je op zoek bent naar een geweldige eetbestemming, zoek dan niet verder dan Palawan. Met voor ieders smaakpapillen wat wils, is dit een must-visit plek voor elke eetliefhebber. Heb je al enkele van de heerlijke gerechten geprobeerd die in Palawan worden aangeboden? Laat het ons weten in de commentaren!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Filipijns zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.