Kaart Palawan

Palawan is een archipel in het zuidwesten van de Filippijnen. Hij bestaat uit ongeveer 1.780 eilanden en is daarmee een van de grootste archipels ter wereld. Het hoofdeiland Palawan is ongeveer 450 km lang en 50 km breed. Op de kaart van Palawan zie je dat de eilandenketen ligt tussen Mindoro in het noordoosten en Borneo in het zuidwesten.

De naaste buren van Palawan zijn dus de Filippijnse eilanden Mindoro en Luzon (dat de Filippijnse hoofdstad Manilla bevat). Diverse andere kleinere eilanden liggen ook in de buurt, waaronder Cuyo Eiland, Busuanga Eiland, Kalayaan Eilandgroep, en Balabac Eiland.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Palawan je het beste verblijft! Ga je vooral naar Palawan om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Palawan is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Palawan. 

Met behulp van een plattegrond van Palawan kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.