Veiligheid in Palawan

Is het veilig in Palawan voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Palawan? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Palawan?

Is het veilig in Palawan voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Palawan?

Ja, Palawan is een veilige bestemming voor toeristen. Het eiland is grotendeels onaangetast gebleven door het geweld dat andere delen van de Filippijnen de laatste jaren heeft geteisterd. Bovendien zijn de plaatselijke politie en het leger zeer actief in het waarborgen van de veiligheid van zowel toeristen als bewoners.

Dat gezegd hebbende, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden als je naar Palawan reist. Ten eerste, wees u altijd bewust van uw omgeving en zorg ervoor dat u uw bezittingen niet onbewaakt achterlaat. Ten tweede, is het belangrijk om de lokale gewoonten en tradities te respecteren - vooral als het gaat om kledingvoorschriften. En tenslotte, zorg ervoor dat u uw reis boekt via een gerenommeerd agentschap, want er zijn meldingen geweest van oplichting gericht op toeristen in Palawan.

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.