Emigreren naar Riga

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Riga te emigreren.

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden als je naar Riga wilt emigreren. Ten eerste, zorg dat je al het nodige papierwerk in orde hebt. Ten tweede, maak je vertrouwd met de Letse taal en cultuur - dat zal de overgang veel soepeler laten verlopen. En tenslotte, wees voorbereid op een beetje koukleumen - de winters in Riga kunnen wreed zijn!

Maar als je de uitdaging aandurft, is Riga zonder twijfel een heerlijke plek om je thuis te noemen.

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Tijn, 30 jaar oud, getrouwd, verhuisde naar Riga een jaar geleden. Ik hou van fietsen; het is de perfecte manier om een nieuwe stad te verkennen. Als ik niet aan het fietsen ben, ga ik graag sightseeing doen of naar de centrale markt. Mijn vrouw en dochter zijn mijn wereld en ik breng graag tijd met hen door.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.