Eten en drinken in Riga

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Riga is natuurlijk de gastronomie.

Als je op zoek bent naar een stad met een overvloed aan restaurants en bars, zoek dan niet verder dan Riga. Je vindt in deze bruisende stad van alles, van eetgelegenheden met Michelinsterren tot gezellige pubs. En natuurlijk is er geen tekort aan heerlijke Letse gerechten om te proeven. Dus of je nu maar een paar dagen in Riga bent of van plan bent je hier permanent te vestigen, zorg ervoor dat je een paar van de beste eet- en drinkgelegenheden bezoekt!

Een van de populairste gerechten in Riga is de zwarte bessensoep. Het is een soep gemaakt met bramen, varkensvlees, en aardappelen. Een ander populair gerecht is de varkensknie, die geserveerd wordt met zuurkool en aardappelpuree. Beide gerechten zijn zeer stevig en vullend, en ze stillen zeker elke eetlust.

De kosten van eten in Riga kunnen variëren, afhankelijk van je dieetwensen en voorkeuren. Voor wie op zoek is naar een meer traditionele Letse maaltijd, zijn er veel mogelijkheden die relatief goedkoop zijn. Een populaire optie is Aurubis, dat een verscheidenheid aan traditionele gerechten biedt voor ongeveer EUR 5 - 10.

Zoek je iets avontuurlijkers, dan is Spice Home een goede optie voor Indiaas en Thais eten. Hoewel de prijzen bij Spice Home iets hoger liggen dan bij Aurubis, zijn ze nog steeds redelijk met EUR 15 - 20 per gerecht. Voor de zoetekauwen zijn er in heel Riga talrijke bakkerijen en cafés die heerlijke desserts tegen redelijke prijzen aanbieden. Een bijzondere bakkerij die ik aanbeveel is Sweet

Als je van eten houdt, is Riga de perfecte bestemming voor je. Je kunt hier iets naar je smaak vinden, wat het ook is. Met een verscheidenheid aan internationale en plaatselijke restaurants, en ook street food mogelijkheden, is er in deze stad voor elk wat wils. Heb je al kans gezien om iets van de heerlijke keuken in Riga te proberen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Lets zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.