Veiligheid in Riga

Is het veilig in Riga voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Riga? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Riga?

Is het veilig in Riga voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Riga?

Letland is een veilig land voor toeristen. Vooral Riga, de hoofdstad, is veilig en gastvrij voor bezoekers. Maar zoals in elke stad is het altijd belangrijk om een aantal basisvoorzorgsmaatregelen te nemen als u op reis gaat: let op uw omgeving, laat uw bezittingen niet onbewaakt achter in drukke gebieden en neem altijd een kopie van uw paspoort en visum (indien nodig) mee.

De inwoners van Riga zijn over het algemeen vriendelijk en behulpzaam, dus als je vragen hebt of hulp nodig hebt om je weg te vinden, aarzel dan niet om het te vragen! Geniet van je tijd in Riga - het is zeker een bezoek waard.

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.