Kaart Riga

Riga is de hoofdstad van Letland en de grootste stad, met ruim 700.000 inwoners. Ze ligt aan de Baltische Zee, aan de monding van de rivier Daugava. De oude stad van Riga staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, en de stad is wel beschreven als het "Versailles van het Noorden" vanwege haar weelderige architectuur.

Op de kaart van Riga zie je dat ze uit verschillende wijken bestaat. Het historische centrum ligt aan de rivier, met zowel middeleeuwse als Art Nouveau gebouwen. Ten noorden hiervan ligt Jūrmala, een badplaats die bekend is om zijn zandstranden. Daarachter ligt Vecrīga, een opkomende wijk.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Riga je het beste verblijft! Ga je vooral naar Riga om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Riga is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Riga. 

Met behulp van een plattegrond van Riga kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.