Emigreren naar Sarajevo

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Sarajevo te emigreren.

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden als je naar Sarajevo wilt emigreren. Ten eerste, vergeet niet dat de stad nog steeds herbouwd wordt na de Bosnische oorlog, dus er zijn sommige gebieden die nog steeds behoorlijk vervallen zijn. Ten tweede kan het behoorlijk koud zijn in Sarajevo - zelfs in de zomer - dus pak je goed in.

Ten derde, aangezien Bosnië een islamitisch land is, zijn er bepaalde gebruiken en tradities waar bezoekers rekening mee moeten houden (uit respect). Als je permanent in Sarajevo wilt gaan wonen, kun je het beste beginnen met het vinden van een baan. Veel internationale organisaties hebben kantoren in Sarajevo, dus dat kan een goede plek zijn om te beginnen

Onze bezoekers aan het woord

Hallo, ik ben Maartje. Ik ben 29 jaar en ik ben anderhalf jaar geleden naar Sarajevo verhuisd. Ik ben getrouwd en heb samen met mijn man een dochter en zoon.

Mijn hobby's zijn het ontdekken van verschillende culturen, het bezoeken van restaurants en wandelen in parken. Sarajevo is een prachtige stad en er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. De mensen hier zijn zo vriendelijk en gastvrij, waardoor ik me thuis voel.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.