Eten en drinken in Sarajevo

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Sarajevo is natuurlijk de gastronomie.

Sarajevo is een stad met veel karakter. De stad heeft veel meegemaakt - de Bosnische oorlog, het Beleg van Sarajevo, en jaren van wederopbouw. Maar de stad staat nog steeds overeind, en het is nog steeds een van de meest fascinerende plaatsen in Europa. Als je Sarajevo bezoekt, zorg er dan voor dat je een aantal van de geweldige restaurants en bars bezoekt.

Er is voor elk wat wils in deze stad, van pizzeria's tot trendy bars op het dak. Dus wat je smaak ook is, je vindt altijd wel iets lekkers in Sarajevo. Veel plezier!

Als je op zoek bent naar de populairste gerechten in Sarajevo, zul je veel opties vinden. Van cevapi tot baklava, er is voor elk wat wils. Maar één gerecht dat boven de rest uitsteekt is de legendarische Sarajevo ćevapi. Deze gegrilde gehaktworstjes worden geserveerd met een verscheidenheid aan bijgerechten, waardoor ze een must-try zijn tijdens een bezoek aan de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina.

Als je een krap budget hebt, kun je rondkomen met minder dan 10 dollar per dag. Maar als je wilt eten als een koning (of koningin), betaal je ongeveer per dag. Sarajevo is een betaalbare stad als het op eten aankomt, dus je hoeft de bank niet te breken. Zorg er wel voor dat je de lokale specialiteiten probeert - ze zijn heerlijk!

Als je op zoek bent naar een foodie bestemming die je smaakpapillen zal prikkelen, dan is Sarajevo de plek voor jou. Deze stad heeft iedereen iets te bieden, dus of je nu van de traditionele Bosnische keuken houdt of de nieuwste culinaire trends wilt uitproberen, je vindt er genoeg heerlijke opties om uit te kiezen. Klaar om te beginnen?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Bosnisch zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.