Kaart Sarajevo

De kaart van Sarajevo ziet eruit als een heleboel inktvlekken als je ze op een servet morst en dan probeert ze weer aan elkaar te puzzelen. De stad is verdeeld in veel verschillende districten, elk met zijn eigen kenmerken. De Oude Stad is het historische centrum van de stad, vol met oude moskeeën en kerken.

Het moderne deel van de stad staat vol met kantoorgebouwen en hoogbouwflats, terwijl de wijken buiten het stadscentrum meer residentieel zijn. Er zijn ook een paar parken verspreid over Sarajevo, die wat respijt bieden van het stedelijke landschap.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Sarajevo je het beste verblijft! Ga je vooral naar Sarajevo om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Sarajevo is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Sarajevo. 

Met behulp van een plattegrond van Sarajevo kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.