Emigreren naar Split

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Split te emigreren.

De eerste stap is om uit te zoeken of u voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor emigratie naar Split. Om in aanmerking te komen moet u onderdaan zijn van een EU-land of van een land dat een bilaterale overeenkomst met Kroatië heeft ondertekend die vrij verkeer van zijn burgers in Kroatië toestaat. Als u aan de voorwaarden voldoet, moet u de nodige documenten verzamelen en deze indienen bij het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken.

De documenten die u nodig hebt, zijn onder meer een geldig paspoort, bewijs van inkomen en huisvesting, documentatie waaruit blijkt dat u over een adequate ziektekostenverzekering beschikt, en bewijs dat u een opleiding hebt genoten die aan de Kroatische normen voldoet. Nadat uw aanvraag is verwerkt en goedgekeurd door het ministerie, krijgt u een visum waarmee u kunt wonen en werken in Split.

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Teun, en ik ben drie jaar geleden naar Split verhuisd. Ik ben hier getrouwd en heb samen met mijn vrouw een prachtige dochter.

Ik hou ervan om pleinen te bezoeken, monumenten te bewonderen en in mijn vrije tijd te lezen. Ik woon met veel plezier in Split - het is een geweldige stad die veel te bieden heeft.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.