Kaart Split

Antwoord: De kaart van Split is heel interessant, want ze is in vier delen verdeeld. Het eerste deel is het centrum van de stad, dat het Romeinse Paleis en het meer van Diocletianus omvat. Het tweede deel heet Marjan, dat een heuvel is met een geweldig uitzicht over de stad en de zee. Het derde deel is Rusale, dat een klein dorp is in de buurt van het stadscentrum.

En tenslotte heet het vierde deel Sveti Rok, een klein eilandje voor de kust van Split.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Split je het beste verblijft! Ga je vooral naar Split om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Split is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Split. 

Met behulp van een plattegrond van Split kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.